Er zijn meer en meer gezinnen met een modaal inkomen die in de financiële problemen komen. Vaak ontstaat dit doordat er geen overzicht (meer) is van de financiën. Maandelijkse vaste lasten, onverwachte uitgaven en verschillende abonnementen kunnen het moeilijk maken om precies te weten wat er binnenkomt en uitgaat. Er zijn verschillende mogelijkheden om weer overzicht te creëren in je financiën. Je kunt uiteraard pen en papier pakken of Excel gebruiken om een overzicht te maken. Er zijn tegenwoordig ook apps, zoals de Dyme-app, die een oplossing bieden voor deze uitdaging door gebruikers te helpen hun financiën te beheren en te optimaliseren. In deze review deel ik mijn persoonlijke ervaring met de Dyme-app en beantwoord ik een aantal veelgestelde vragen.
Dyme is een betrouwbare app. Dyme heeft namelijk een bankvergunning van de Nederlandsche Bank. Dat betekent dat ze dezelfde data-beveiliging hebben als andere Nederlandse banken en onder toezicht staan van de Nederlandsche Bank. Je kunt hierdoor ook de koppeling maken tussen Dyme en jouw eigen bankrekening.
Na de installatie en het koppelen van mijn bankrekening, kreeg ik direct een overzicht van mijn uitgaven en inkomsten. De app is gebruiksvriendelijk en biedt duidelijke inzichten.
Beveiliging is een belangrijke overweging bij het gebruik van een financiële app zoals Dyme. Dyme heeft een bankvergunning en de app gebruikt bank-grade encryptie om de gegevens te beschermen en volgt strenge privacyregels. Dyme is ook verplicht om alle gegevens van jou te verwijderen zodra je de bankkoppeling verwijdert of je account stopzet.
Het installeren van Dyme is eenvoudig te doen via de App Store (Iphone) of de Google Play Store app (Android). Na het downloaden van de app, registreer je je e-mailadres en koppel je jouw bankrekening. De app geeft direct een overzicht van je transacties en categoriseert als je uitgaven in verschillende categorieën zoals vaste lasten, eten & drinken, en vervoer. Hoewel de automatische categorisering meestal accuraat is, moet je soms handmatig aanpassingen maken. Zo werd bij mij een supplement dat ik bij een webwinkel had gekocht ten onrechte geplaatst in de categorie 'Huis & tuin'. Dit heb ik toen aangepast naar de categorie ‘Eten & Drinken’. In de pro-versie kan je ook zelf categorieën toevoegen, wat het beheer nog nauwkeuriger maakt.
Dyme biedt zowel een gratis versie als een betaalde pro-versie. De gratis versie biedt basisfuncties zoals het detecteren van abonnementen en het bijhouden van uitgaven in standaard categorieën (vaste lasten, eten & drinken, vervoer, enz.). De pro-versie, die €4,99 per maand kost, biedt extra functies zoals het toevoegen van eigen categorieën, uitgebreide analyses en de mogelijkheid om abonnementen rechtstreeks vanuit de app op te zeggen.
Lees ook: Woolsocks app, zoveel meer dan cashback!
Wanneer je het overzicht kwijt bent en het niet fijn vind om een excel lijst erbij te pakken kan Dyme een prima keuze zijn. De app biedt een helder en overzichtelijk dashboard, automatische categorisering van uitgaven, en geeft direct heel veel inzicht in je inkomsten en uitgaven. Het is natuurlijk nog wel aan jezelf om je uitgaven ook daadwerkelijk te analyseren zodat je zelf kunt bepalen waar je op zou willen / kunnen besparen en welke abonnementen je misschien niet meer nodig hebt.
Dyme is een betrouwbare en veilige app die je kan helpen om beter inzicht te krijgen in je financiën. De app is gebruiksvriendelijk en het feit dat je direct een uitgebreid overzicht krijgt van je uitgaven per categorie maakt dat het een waardevol hulpmiddel kan zijn voor iedereen die zijn uitgaven onder controle wil houden.
Met Dyme kun je de eerste stap zetten naar een beter financieel overzicht en meer gemoedsrust in je dagelijkse leven.
Voor meer inspiratie en motivatie over geld besparen, budgetteren en extra geld verdienen, volg @geld101 op Instagram.